duminică, 16 ianuarie 2011

Documentar - The Big Pictures

  Intuitiv sau din pură "scenarită", fiecare dintre noi are o fărmâmă de convingere în sinea sa că ceva, anumite cevauri sunt ţinute departe, bine ascunse, de minţile noastre. Generic, să denumim aceste "cevauri" SECRETE. În egală măsură, tot intuitiv şi tot dintr-o scenarită mai mult sau mai puţin avizată, mulţi oameni consideră că anumite lucruri, anumite secrete, adică acele cevauri, ar fi fost bine să nu fi ajuns la urechi sau să nu ne fi picat sub ochi, după cum alte secrete ar fi benefic pentru omenire să nu se afle niciodată despre ele. 
Lumea, pe tot parcursul său istoric, a fost alimentată cu minciuni, cu flasuri, concepte şi doctrine false, multe dintre acestea având ca principal scop manipularea şi, implicit, controlul asupra omenirii. Restul, îmbogăţirea personală sau de grup, sufragii politice sau economice, sunt deja derivate. 
   Orice produs sau document scos pe piaţa media trebuie privit cu reţinere, pentru că, în caz contrar, există riscul ca din victima unei manipulări să devenim victima alteia, la fel de perfidă şi malefică. Este cât se poate de clar că sunt mulţi cei ce doresc să se joace cu minţile noastre, iar Internetul este, poate, cel mai facil canal. Totuşi, nu putem lăsa să treacă pe lângă noi informaţiile! Le putem discerne, ne putem proteja dar, spre binele nostru, nu avem dreptul să ne autocondamnăm prin indolenţă. Da, putem discuta despre "Conspiraţiile mondiale". Da, putem crede că suntem privaţi de multe, foarte multe adevăruri. Da, suntem ţinta permanentă a minciunii şi a manipulării. Depinde de noi, de fiecare individ în parte în ce măsură suntem dispuşi să "credem fără să cercetăm".
   Din categoria “Teoria Conspiraţiei” face parte şi “The Big Picture” / “Secretele interzise ale pământului” – cu subtitrare în limba română! Un documentar în două părţi despre “elita globală” şi criza actuală. Vizionare...înţeleaptă!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.