duminică, 30 martie 2014

Tertipuri gospodăreşti de care n-ai ştiut


   Acumularea de cunoştinţe este întotdeauna de folos pentru intelect, pentru că în acest mod se pot elimina lucrurile inutile şi reţine cele bune. Pentru că nimic nu poate fi iubit sau urât dacă nu este mai întâi înţeles.
 (Leonardo da Vinci)


   Pentru a curăţa orificiile de la „telefonul” duşului, ţineţi-l „captiv” într-o pungă de plastic cu oţet peste noapte.


   Cum puteţi umple un recipient care nu încape în chiuvetă, sub robinet? Dacă tipul bateriei nu permite montarea unui furtun, încercaţi cu un făraş, sau cu un tub din plastic.


   Pune o lingură din lemn peste oala în care clocoteşte apa şi veţi împiedica astfel apa să se reverse peste margini.


   Dacă suprafaţa mobilierului sau a parchetului, cel melaminat, trădează urme de zgârieturi, un miez de nucă vă poate fi de ajutor. Frecaţi uşor miezul pe locul afectat, după care ştergeţi cu o cârpă moale.

 
 Nici nu vă vine a crede cât de utile vă pot fi tuburile golite de hârtie igienică atunci când aveţi de depozitat un sul de hârtie pentru împachetat cadouri.


Aveţi de desfăcut un nod şi aveţi dificultăţi? Nu vă enervaţi! Răsuciţi capătul scurt, împingeţi către interiorul nodului şi...magie, s-a desfăcut.


Iată o soluţie simplă pentru ca paiul să nu iasă din doza cu băutură.


Când aţi scăpat un obiect mic prin cameră şi nu îl vedeţi, ajutorul aspiratorului poate fi salutar. Totuşi, pentru a nu răscoli în sacul cu praf, puneţi un ciorap de damă sau un tifon la capătul furtunului.


   Ştiţi cleştişorii aceia mici, folosiţi la desfacerea capselor de la documente? Ei bine, vă pot scuti de neplăcerea unor unghii ciobite sau rupte în momentul în care aveţi de ataşat o cheie pe inelul de port-chei.


Un recipient cu vopsea se va încărca, inevitabil, cu vopseaua în surplus rămasă pe pensulă, ceea ce va face dificilă închiderea capacului. O bandă de cauciuc pusă în jurul cutiei rezolvă simplu şi eficient problema.


Un deget lovit cu ciocanul nu este tocmai plăcut. Evitaţi un astfel de accident, folosind un pieptene pentru a ţine fixat cuiul.


Ştiţi acele accesorii din pânză prevăzute cu buzunare şi care se montează în spatele uşilor din baie, debarale sau şifoniere pentru a depozita încălţămintea, nu-i aşa? Ei bine, acestea pot fi utile şi în cazul produselor pentru curăţenie, pe care le puteţi stoca în acele buzunare. acele lucruri pe care le pune în spatele ușilor dulapuri pentru stocarea pantofi. În plus, vor fi ferite de curiozitatea copiilor.


   Utilizaţi un deschizător de conserve pentru a desface acele pachete capsate la cald şi care sunt dificil de deschis. Asta în cazul în care nu aveţi la îndemână un foarfece.


   Pe timpul iernii, şoferii au de pierdut minute bune pentru a curăţa gheaţa depusă pe parbriz. O cârpă din microfibră poate rezolva în mare parte problema.


   Măsurile internaţionale de protecţie au impus constructorilor de autovehicule confecţionarea farurilor din material plastic, inclusiv a geamului. Cu timpul, acest geam se mătuieşte, devine inestetic şi mai puţin eficient. Folosind o cârpă moale şi o pastă de dinţi, nu numai că redaţi farurilor vechea strălucire, dar salvaţi şi o mulţime de bani.


   De câte ori nu aţi fost puşi în situaţia de a renunţa la o repriză de înot în mare sau piscină de grija genţii în care aveţi telefonul mobil, cheile de la casă, ori ale maşinii? Recipientul golit în care a fost loţiunea de protecţie solară, după spălare poate fi un tertip salvator şi deloc tentant pentru hoţii din buzunare şi bagaje.


   Aveţi de dat o gaură în perete. O bormaşină rezolvă rapid şi fără efort problema, doar că pulberea din zid nu este de dorit pe covor sau pe mobilier. Un "post-it" îndoit şi lipit sub burghiu este nu numai ingenios, cât şi eficient.


   Când aveţi pe inel, sau în casă, mai multe chei de acelaşi fel, dar de la uşi diferite, nu mai pierdeţi timpul ca  să vă încercaţi...norocul. Cu puţin lac de unghii (ojă) scăpaţi problemă.


   Ce faceţi cu un bidon din plastic care s-a golit de conţinut? Imaginile de mai jos nu mai necesită explicaţii, ci vorbesc de la sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.