vineri, 28 februarie 2014

În dormitorul suveranilor

Din secretele istoriei: Ce făceau în dormitor 
unii dintre cei mai cunoscuţi suverani ai lumii
Material preluat de pe Ştirile PRO Tv.ro; completări istoriografice AQVILA


   Una din datoriile unui rege este aceea de a da ţării sale un urmaş, dar, în decursul istoriei, mulţi suverani s-au dovedit a fi mult prea… plini de sârg în dorinţa lor de a respecta aceasta obligaţie.
    Mai jos puteţi vedea o parte din orgiile neştiute ale istoriei.  Huffington Post publică o listă cu regi şi regine faimoase prin viaţa lor intimă deocheată. 

  
1. Regele Solomon (973-933 i.Ch.)

  A fost fiu al lui David şi al Batşebei, aşa-zis rege al Israelului timp de 40 de ani, a avut o domnie faimoasă, prosperă şi tihnită (unii afirmă că dimensiunile regatului său au fost mai reduse şi că nu a fost un rege, ci un mic lider tribal); Celui ce a construit  Templul din Ierusalim i-a rămas proverbială înţelepciunea sa. (Wikipedia)
 A avut, potrivit Vechiului Testament, 700 de soţii şi cel putin 300 de amante. Oficiale! În rest, cine poate şti….?




 2. Faraonul Ramses al II-lea (1279-1213 i.Ch.)
Cunoscut şi ca Ramses cel Mare, a fost cel mai mare, cel mai celebru şi cel mai puternic faraon al Egiptului antic. Succesorii săi şi poporul egiptean l-au supranumit "Marele predecesor" şi-l numesc, şi astăzi, cu afecţiune "Sese".
   Ramses a avut două soţii principale şi patru soţii secundare, care îi erau surori sau fiice, potrivit legii egiptene, care încuraja incestul în familiile regale. În afară de acestea, se spune că ar fi întreţinut 200 de concubine, care i-au născut 96 de fii şi 60 de fiice. 


 3. Regele Henry I (1068-1135)


   Cunoscut sub numele de Henry Beauclerc, a fost rege al Angliei între anii 1100-1135. Henry a fost al patrulea fiu al lui William Cuceritorul şi  i-a urmat la tron fratelui său, care se crede că era homosexual.
   Henry I era deosebit de potent şi a avut cel puţin 20 de copii nelegitimi. Din păcate însă, a avut un singur urmaş recunoscut oficial, o fată, ceea ce a dus curând la un război civil.

 4. Regele Charles al II-lea (1630-1685)
   A fost rege al Angliei, Scoţiei şi Irlandei de la 30 ianuarie 1649 (de jure) sau de la 29 mai 1660 (de facto), până la moarte.
   Deşi comportamentul său ar fi trebuit să-i scandalizeze pe supuşii, a rămas în istorie pentru "haremul" din jurul său, moravuri ce s-au răspândit şi în rândul curtenilor, dar ca fiind primul rege care a folosit prezervativ. Se pare că nu se descurca prea bine cu noua invenţie, pentru că a avut 14 urmaşi de la şapte femei diferite.


5. Augustus al II-lea “Cel Puternic” (1670-1733)

    Regele Poloniei, care a domnit 50 de ani, a avut cel puţin 360 de copii bastarzi şi un singur urmaş legitim. Se spune că avea aşa de mulţi copii încât nu-i ştia pe toţi şi astfel a ajuns să se culce din greşeală chiar cu una dintre fiicele sale. 
  Soţia lui oficială a refuzat să calce în Polonia cât timp el a trăit, fiindu-i ruşine de comprtamentul lui.

 6. Regele John V (1689-1750)

   Ioan al V-lea al Portugaliei a fost al 24-lea (sau al 25-lea potrivit unor istorici) rege al Portugaliei. I-a succedat tatălui său Pedro al II-lea al Portugaliei în decembrie 1706 şi a domnit până la moartea sa.
   El avea două mari pasiuni – religia şi femeile. A decis că e mai bine să le combine şi, astfel, a ajuns să aibă relaţii intime cu călugăriţe catolice. Măicuţele i-au născut mai multi copii, care au fost crescuţi într-un palat din Lisabona.


7. Regele Ludovic al XV-lea (1710-1774)

   Denumit "Cel Mult Iubit", a fost rege al Franţei şi Navarei din 1715 până în 1774. A fost al treilea fiu al Delfinului Franţei Ludovic, duce de Bourgogne şi a soţiei lui, Marie-Adélaïde de Savoia. La naştere, a primit titlu obişnuit pentru cel mai mic fiu, Duce de Anjou.
    Dintre toţi regii Franţei, acesta a avut cele mai multe amante într-un harem personal. Preferatele sale erau fetele tinere, de aproximativ 14 ani.

 8. Regele Fatafehi Paulah (1784)


    Exoticul suveran al insulei Tonga din Pacific l-a întâlnit pe faimosul căpitan James Cook, în timpul expediţiei acestuia din 1777. Astfel s-a aflat bizara tradiţie a insulei: regele este obligat să dezvirgineze fiecare fată de pe insulă, ceea ce însemna între 8 şi 10 fecioare zilnic.
    Se estimează că în decursul domniei sale, regele s-a culcat cu aproximativ 37. 800 de virgine.

 9. Impărăteasa Ecaterina a II-a – “Cea mare” (1762-1796)

    Faimoasa ţarină este cunoscută pentru că prefera bărbaţii foarte bine dotaţi, printre iubiţii ei numărându-se şi Gregory Potemkin, despre care circulau multe glume la vremea respectivă.
    Deşi bătrână şi destul de bolnavă, Ecaterina nu ezita să cheme în patul ei soldaţi din ce în ce mai tineri. Ultimul amant oficial şi l-a luat când ea avea 60 de ani, iar el numai 22.

 10. Regele William al IV-lea ((1765-1837)

   A fost rege al Hanovrei şi al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de la 26 iunie 1830 şi până la moartea sa. William, cel de-al treilea fiul a lui George III şi fratele mai mic al regelui George IV, a fost ultimul rege şi penultimul monarh din Casa de Hanovra.
   A avut 10 copii nelegitimi cu o actriţă irlandeză şi unul chiar cu o prostituată din Londra.

 11. Regele Edward VII (1841-1910)
 A fost rege al Regatului Unit şi al dominioanelor britanice şi împărat al Indiei de la 22 ianuarie 1901, până la moartea sa. A fost primul monarh britanic din Casa de Saxa-Coburg-Gotha, care a fost redenumită în Casa de Windsor.
  Când venea vorba de femei, nu făcea desosebire între prinţese sau prostituate. Se spune că a avut peste 7.000 de femei în timpul domniei sale de 50 de ani. La încoronare, a cerut să fie amenajată o lojă specială pentru amantele sale preferate, lângă catedrala Westminster Abbey.

 12. Regele Ibn-Saud (1876-1953)

    Primul rege al Arabiei Saudite se culca în fiecare noapte cu trei femei diferite. Excepţie făceau perioadele în care mergea la luptă. 
   De la vârsta de 11 ani, când a cunsocut prima femeie şi până la moartea lui, a avut 22 de soţii oficiale, 42 de fii şi 125 de fiice. Datorită performanţelor sale, ţara lui se poate lăuda astăzi cu aproximativ 20.000 de prinţi saudiţi.

2 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.